Снимка regiona.bg84-годишният инвалид първа група Васил Стойчев от Благоевград не се

...
Снимка regiona.bg84-годишният инвалид първа група Васил Стойчев от Благоевград не се
Коментари Харесай

Инвалид от Благоевград с 270 лева пенсия: Свивам се в черупката, за да мога да живея

Снимка regiona.bg

84-годишният неработоспособен първа група Васил Стойчев от Благоевград не се плаши от жегите и през днешния ден потегли да си заплаща месечните сметки. В най-голямата горещина през днешния ден, в 14 часа, когато живакът показваше 30 грудуса, бай Васил се разхождаше по центъра на града с бастун в ръка, споделя regiona.bg.

Възрастният мъж беше трягнал да си купува медикаменти и да си заплати тока и водата.

" Взимам инвалидна пенсия от 270 лв.. Като дам 125 лв. за медикаментите и разноските, нищо не остава. Живея самичък в панелното си жилище, брачната половинка ми умря преди 15 години. Имам две деца, само че всеки си е поел живота, вървят на работа и за мен време не им остава. Свивам се в черупката, с цел да мога да пребивавам ",  сподели възрастният мъж.

Васил Стойчев е неработоспособен първа група и мъчно се придвижва благодарение на бастун. От години има проблеми с колената. Въпреки болките той не се предава и всеки ден самичък си подготвя храната.

" Преди години работех като готвач и знам по какъв начин се подготвя храната, сварявам си боб, ориз, картофи... Гледам да бъде икономично и да стигне за няколко дни ", изясни дядо Васил.

Въпреки напредналата си възраст и  болесттите си той не се отчайва и дава на младите мъдри препоръки за живота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР